Pepparkaks-skorpor
24 november, 2009 av syren
Till helgen ska grabben o hans klass sälja lite kakor o gottis på torget för att tjäna ihop pengar till vårens klassresa. Jag har gjort om Lailas saffrans-skorpor, till Pepparkaks-skorpor! Jättegoda. Prova själva, byt bara ut saffran mot antingen färdigblandad pepparkakskrydda eller 2tsk kanel, 2tsk mald kardemumma, 1tsk ingefära o 1tsk kryddnejlika. Detta till en deg på 100 g smör. Mandlarna skippar jag för allergikernas skull, o ska ni göra d `riktiga´ skorporna är ett hett tips att mala eller iaf hacka mandlarna ordentligt, eftersom d annars gör att skorporna lätt smular o delar på sig. Jag rullade mina i råsocker innan gräddning. Lailas skorpor kan ni lätt googla på. D är verkligen busenkla att göra.
Men sen är frågan – hur mycket ska man ta för en påse? D är 12 i varje. 30:-?
Förr-förra året exprementerade jag med olika kryddningar o choklad i. Snabbkaffepulver blev gott, men kakao gjorde skorporna ganska torra. Ska man nog minska på mjölet mer än jag gjorde isf. Vanilj, russin, likör, – ja, d är bara att prova. Degen är väldigt `snäll´ att ha att göra med, bara att röra, inget vispande o den går ihop jättefint. I år ska jag prova choklad/chilli på nåt vis. Har sett det finns glögg med d smakerna – ska jag absolut prova. Jättegott enligt expediten i affären.
Jag har en liten egen glögghink på G i tvättstugan, klar på söndag efter tre veckors jäsning. men jag vet inte…enligt receptet ska kryddorna sjunka till botten – har d inte gjort här. Vad göra?
Skulle gjort Fläderglögg oxå – men ja, tiden ni vet. O så tror jag man förresten bara kan koka ihop den glöggen lite snabbt. Kanske ska den bara dra en stund med kryddor – timjan o något. Någon som gjort Fläderglögg?
"After" Ad Code7 Responses to “Pepparkaks-skorpor”
Mums..
det låter riktigt gott med de där skorporna. Jag kan nog tycka att 30:- är lagom för antalet, alternativt 25:- :) Jag inspireras av såna som du som vågar testa sig fram i kakvärlden. Själv blir det endast färdiga recept för min del. Jag tycker dock att utbudet på nytt inspirerande julgodis och kakor är ganska glest i affärerna så kanske jag en dag vågar variera ett recept lite mer än det vanliga:) Lycka till med glöggen! Tyvärr har jag ingen erfarenhet att dela med mig av där.
Måste..
..pröva dina spännande skorpor och glögg har jag tänkt på innan, bra att du påminde mig. Pepparkaksskorpor till glöggen med lite god ost kan ju passa bra. /Carina
Absolut
30:- låter väl bra. Det går ju till något bra! Låter gott med pepparkaksskorpor. Har du testat lavendelskorpor? Testa ditt recept och hacka lite lavendelblommor, hackad mandel och hackad choklad. Mums! Kram Anette
Såna där skorpor…
…med lite ädelost/stilton på till glöggen skulle npg vara smaskens – alltså ska jag INTE göra sådana. Kakor är absolut förbjudet för mig och normalt har jag inga problem, dricker ju inte kaffe, men till glöggen…………Mmmm!/Susie
Det
fullkomligt rinner i munnen av att läsa om dina skorpor och glöggen. Har du låst tvättstugan för annars kan det komma nån förbi och smaka.
Skall försöka testa recepten. Men annars finns det ju skorpor på torget på lördag men jag tror att det tar snart slut.Kram Anita
De verkar topp
o så bra att de är lättbakade. vill gärna ha så.
Visst ska barnen ha 30:- för 12 skorp. Jag tittade i brödskåpet på ICA idag. De tog 8:- för en mandelmussla.
Jag har stoppat 40 st i frysen- visst blir man nöjd med sig- de måste vara där om det ska vara ngr kvar till jul.
Kram Ninne
Orubricerad kommentar
Så spännande har aldrig hört talas om!!
Ja 30:- låter bra tycker jag.
Ha det gott
Annika